Wat is Permanente Make-up?
Permanente make-up is pigment aanbrengen vlak onder het huidoppervlak. Door middel van steriele naalden (handmatig of met een machine) wordt er een huidvriendelijke pigment in de huid gebracht. Ik maak alleen gebruik van goedgekeurde en vegan pigmenten.
Hoelang blijft het zitten?
Wenkbrauwen blijven 1,5 tot 2 jaar zichtbaar. Na deze tijd is bijwerken wenselijk.
Bij eyeliner blijft de kleur 3 tot 5 jaar mooi. Na deze tijd is bijwerken wenselijk.
Doet het pijn?
Iedereen ervaart pijn anders. Als u er zeker van wilt zijn dat u het niet voelt, kunt u bij uw huisarts vragen naar Emla. Dit kunt u een uur voor uw afspraak vast op de wenkbrauwen smeren (het liefst met een beetje vershoudfolie er overheen). Met eyeliner is dit af te raden.
Is Permanente make-up hetzelfde als tattooƫren?
Het verschil is dat bij het zetten van een tattoo de inkt diep in de huid wordt aangebracht. Bij Permanente Make-up wordt het pigment oppervlakkig de huid ingebracht. In de loop van de jaren zal het pigment vervagen door de huid zelf en door de zon. Omdat de pigmenten oppervlakkig worden aangebracht in de huid blijft de kleur natuurlijk en mooier. Door de vervaging in de huid is het mogelijk om later de vorm of kleur aan te passen, we veranderen van smaak, en we worden ouder.